OHJELMA

Perjantai 12.8.2022 
Klo 18 Ravustus alkaa 
Klo 20 Tilaisuuden avaus (Heikki Tuomainen)
Klo 21- Ravustustuloksia yms. 
Klo 21- Rapuillallinen (lisätietoa www.karabi.fi

Lauantai 13.8.2022 
Klo 9-11 Aamupala (Lisätietoa www.karabi.fi
Klo 10-18 Yön raputuloksia ym. 
Klo 12 Kalan käsittely (Kari Nyberg) 
Klo 13-15 Rapukoulu + tietoa ravuista ym. (Esa Erkamo) 
Klo 12-16 Vieraslaji info (Koulutuskeskus Salpaus) 
Klo 16-18 Kertomuksia /kuvia maailman meriltä (Hannu Hartman) 
Klo 18 Ravustus päättyy. Tulosten julkistaminen ym. 
Klo 20- Bileet Rapu- baarissa. (Lisätietoa www.karabi.fi

Rapumölkky 

Rapujen myyntiä ennakkotilausten mukaan. Kai Suntela p. 040 754 2462

Ruokaa ja kahvia mahdollista ostaa Pitokärjessä klo 12 eteenpäin (Lisätietoa www.karabi.fi)
Tilaisuuden avaus: Tilaisuuden avaa Koulutuskeskus Salpauksen Opetusalapäällikkö Heikki Tuomainen. Heikki on koulutukseltaan kala-alan ammattilainen ja ei ravutkaan ihan vieraita ole. Heikki on myös Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalueen hallituksen varapuheenjohtaja.

Ravustus: Ravustuksen jokainen ”kilpailuun” osallistuva joukkue aloittaa 12.8.2022 klo 18.00 jostain karttaan merkityltä alueelta. Kilpailuaika päättyy 13.8.2022 klo 18.00. Kilpailuun lähtö ei siis tapahdu Pitokärjestä. Ravustuksessa voi käyttää enintään 5 mertaa. Käy tutustumassa kilpailun sääntöihin klikkaamalla tästä. Pitokärjessä sijaitsee virallinen kisakeskus, missä tuloksia otetaan vastaan ja niitä päivitetään näille sivuille. Kisakeskuksen lisäksi Pitokärjessä järjestetään paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa, mitä kannattaa ehdottomasti tulla paikalle seuraamaan. Huomioikaa kuitenkin Pitokärjen rajallinen parkkitila. Kuljetuksista ym. löytyy lisätietoa Karabi oy:n kotisivuilta. Jos et pääse paikalle, pääset tunnelmaan mukaan seuraamalla kilpailun facebook-sivuja. Samalla toivomme kilpailuun osallistuvilta tunnelmapaloja ravustuksen ja mahdollisten rapujuhlien tunnelmasta. Tästä tulee ilmoittautuneille myöhemmin lisätietoa. Kilpailussa hyvin menestyneille on tarjolla rutkasti mainetta ja kunniaa. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan erittäin hyviä palkintoja. Tapahtuman tavoitteena on nostaa ravustuksen ja rapujuhlien arvostusta Päijänteellä ja muilla rapuvesillä. Tapahtuman mahdollinen tuotto käytetään nuorten kalastus- ja ravustusharrastusten tukemiseen.

Kalan käsittelynäytös: Kalojen käsittelyä tulee opettamaan kalankäsittelymestari Kari ”Börje” Nyberg. Börjen käsittelyssä myös harvemmin ruokakaloina käytetyt kalat pääsevät esille. Katso tästä linkistä esimerkiksi, kuinka lahna fileoidaan https://www.youtube.com/watch?v=xqKJajnDuss. Mikäli kalojen käsittelyn lisäksi jokin kaloissa askarruttaa, ei muuta kuin Börjeltä kysymään. Hän on toiminut mm. Helsingin yliopiston kalatutkija sekä kala- ja kalastusbiologian opettajana.
Rapukoulu + tietoa ravuista: Eläkkeellä oleva rapututkija Esa ”Eski” Erkamo opettaa halukkaille rapujen syöntiä sekä vastailee kysymyksiin ravuista. Pitokärjessä saatetaan kuulla myös rapuruno Eskin lausumana. Käykää tutustumassa Eskin kirjoittamaan ravustuksen tietopankkiin.
Vieraslaji info: Koulutuskeskus Salpaus tulee paikalle jakamaan tietoa vieraslajeista lehtori Paula Salomäen sekä ympäristönhoitaja opiskelijoiden kanssa (Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto).
Kertomuksia /kuvia maailman meriltä: Hannu Hartman tulee kertomaan tarinoita ja näyttämään uskomattomia kuvia reissuiltaan ympäri maailman meriä. Hannu on purjehtinut mm. maapallon ympäri. 
Esityksessä kerrotaan valtameripurjehduksen suunnittelusta. 
- millainen vene ja varustus olisi kelvollinen 
- kipparin valmistautuminen ja miehistö 
- itse purjehduksen suunnittelu 
- viranomaiset maailmalla 
Esitys sisältää paljon kuvia ja videoita. 
Hai tarttui koukkuun Australiassa.
Komodon varaani Indonesiassa.
Pelikaani tuli istumaan kumiveneen päälle Galapagoksella.
Kap Kaupungin Pöytävuori mereltä nähtynä.
Ylläolevissa kuvissa tonnikalaa pihveinä ja sushia. Molemmat ovat yleistä "tuoreruokaa" valtamerien ylityksillä.   


(c)2022, Kaikki oikeudet pidätetään
Sivujen toteuttamiseen on saatu avustusta Pohjois-Savon ELY-Keskuksesta kalatalouden edistämismäärärahoista